Fursecuri 1 - 2 - 3

de Criss in Prajituri, 22 Dec 2016 | 15792 vizualizari

 

 "Bunatati pentru colindatori".
O reteta de fursecuri mai simpla decat aceasta, nu cred ca exista. Denumirea de "fursecuri 1-2-3" vine de la proportia de ingrediente, care trebuie respectata si anume, 100 g zahar - 200 g unt - 300 g faina.  Mai adaugati un ou si extract de vanilie si aveti reteta completa. :) Dar detaliez mai jos reteta si va spun si micile secrete, pentru ca si voua sa va iasa perfecte aceste prajiturele fragede, aromate, dragalase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 200 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri 1 - 2 - 3:

Se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa o ora de stat la frigider, aluatul se va intari putin si va fi mai usor de lucrat. Se intinde aluatul pe planseta bine infainata. La fel, se da cu faina si sucitorul, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de el. Eu am intins prima data cam 1/3 din aluat, restul l-am lasat in frigider. Dar, pentru a nu intampina probleme, puteti adauga de la inceput inca 50 g faina, deci 350 in loc de 300 si atunci, aluatul nu va mai fi atat de lipicios si greu de intins. Oricum, se lucreaza pe planseta infainata. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire (3-4 mm) si se decupeaza cerculete. Aceste cerculete se pun in tava pe hartia de copt si se decupeaza mijlocul cerculetelor, astfel incat, fiecarui biscuite intreg sa-i corespunda unul decupat. Eu am preferat sa decupez mijlocul direct in tava, pentru ca fiind foarte fragede, s-ar fi rupt sau s-ar fi deformat . Asa, si-au pastrat forma, dupa cum vedeti in poze. Se coc fursecurile la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 8-10 minute. Ele trebuie sa ramana albe si doar pe fund sa devina usor aurii.  Se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc cu gemul preferat. Eu am folosit gem de caise si gem de capsuni. Se pudreaza cu zahar si se pastreaza in cutii de tabla, inchise ermetic. Rezista si 2 saptamani si pe masura ce stau, se fragezesc si mai mult.
Am uitat sa va spun, din cantitatile de mai sus, mi-au iesit 3 tavi a cate 24 bucati fiecare, deci in total 36 fursecuri lipite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri 1 - 2 - 3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Criss 1

27.12.2016, 14:52

:">

diaconta 1

29.12.2016, 21:02

ce mult imi plac

Criss 1

30.12.2016, 09:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata