Clafoutis cu cirese si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2016 | 957 vizualizari

 

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 250 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • unt pt uns tava
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si ciocolata:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga coaja de lamaie, uleiul si laptele, amestecand usor. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza.

Se ia o tava de tarta si se unge cu unt. Se aseaza uniform ciresele. Se toarna compozitia peste cirese iar deasupra se rade ciocolata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de fruct preferati.

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu cirese si ciocolata-0
Clafoutis cu cirese si ciocolata-1
Clafoutis cu cirese si ciocolata-2
Clafoutis cu cirese si ciocolata-3
Clafoutis cu cirese si ciocolata-4
Clafoutis cu cirese si ciocolata-5
Clafoutis cu cirese si ciocolata-6
Clafoutis cu cirese si ciocolata-7
Clafoutis cu cirese si ciocolata-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 15:36

super bun

mihaelar63

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:50

Imi lasa gura apa :">

mirela0911

mirela0911 1

05.07.2016, 11:13

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!