Clafoutis cu cirese si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2016 | 1214 vizualizari

 

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 250 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • unt pt uns tava
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si ciocolata:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.


Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga coaja de lamaie, uleiul si laptele, amestecand usor. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza.


Se ia o tava de tarta si se unge cu unt. Se aseaza uniform ciresele. Se toarna compozitia peste cirese iar deasupra se rade ciocolata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.


Se lasa sa se raceasca bine dupa care se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 15:36

super bun

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:50

Imi lasa gura apa :">

mirela0911 1

05.07.2016, 11:13

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ricotta si dulceata de struguri