Fursecuri Alfajores

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 7465 vizualizari

 

Niste fursecuri foarte populare in Argentina

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/3 pahar faina
  • 2,5 pahare amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri de rom sau 1 fiola esenta de rom
  • Pentru asamblare:
  • 1 cutie lapte condensat caramelizat
  • fulgi de cocos sau nuci maruntite (se poate folosi si ciocolata rasa)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Alfajores:

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei.


Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau sucitorul se pot pudra cu putina faina, daca e necesar. Se taie cerculete cu o forma rotunda (diametru acceptat: intre 4.5 si 8 cm). Eu le-am facut sub forma de floricele,ca asa cerea evenimentul. :)

Restul aluatului se tine acoperit cu un prosop. Cerculetele se dezlipesc atent de pe masa cu ajutorul unui cutit si se muta pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 25 de minute.


Atentie, nu se rumenesc, ramin albe-galbui. Se scot pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se lipesc cu lapte caramelizat cite doua fursecuri, se ung si pe margine si se tavalesc prin cocos/nuca/ciocolata rasa. Se pastreaza in cutie de tabla cu capac. Sint mai bune a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Alfajores" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

rose 1

06.03.2010, 16:00

am mancat si eu alfajores dupa o reteta nitel mai simpla,fara cocos dar credeam k e un desert peruan la fel k si dulce de leche F bune

claudiaO 1

09.01.2019, 13:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

ieri la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

ieri la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu lamaie