Tort de piscoturi cu ciocolata

de Bya Ralu in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 1136 vizualizari

 

By Timea, l-am facut de Craciun, a fost delicios dar mie nu mi s-a intarit crema :))) deci sunt praf la domeniu dulciuri :)))

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 linguri de cacao instant

Pentru crema de ciocolata:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 8 linguri zahar

Pentru insiropat am folosit cacao cu lapte

Pentru ornat:

  • 2 linguri din crema de ciocolata
  • 1 cutie creme patisserie
  • ornamente de iarna
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema:


Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste. Se lasa la racit. Din crema se opresc 2 linguri din compozitie pentru ornat


Intr-o forma de chec se pune folie alimentare.


Intr-o farfurie adanca punem cacaoa cu lapte,si trecem piscoturiile prin ea,asezand un rand de piscoturi in tava.Punem crema deasupra,un alt rand de piscoturi insiropate,si ultimul stat de crema,iar la final se pun piscoturi insiropate.


Se da tava la frigider pentru cateva ore pentru a se intarii crema.


Se scoate din frigider si se rastoarna pe o farfurie intinsa mare sau pe un platou,indepartam folia alimentara.


Crema de patiserie se mixeaza cateva minute cu mixerul pana cand se ingroasa,punem crema de ciocolata si amestecam.


Se imbraca tortul de piscoturi cu crema de patiserie si se orneaza dupa placul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:12

miki

mihaelar63 1

25.01.2016, 09:15

Lasa tu Byo ca eu sant in plus si varza )))

Bya Ralu 1

25.01.2016, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu ciocolata