Chec glazurat cu caise deshidratate

de diaconta in Dulciuri, 3 Noi 2013 | 3240 vizualizari

 

Pentru a completa meniul de toamnă am pregatit şi un chec foarte aromat.Imi place combinaţia de chec pufos,fructe si glazura de zahar crocanta.Din cantităţile enumerate rezulta doua checuri,aş zice să reduceţi cantitaţile dacă doriţi doar unul,dar cu siguranţă nu va fi prea mult.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri faina
  • Sare
  • 1 plic(10 g) praf de copt
  • Coaja de lamâie confiata
  • Vanilie
  • 2 linguri cacao+2 linguri lapte
  • 150 g caise deshidratate
  • Zahar pudra+zeama de lamâie+apa pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec glazurat cu caise deshidratate:

Am separat albusurile de galbenusuri.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare pâna au facut „ţepi”,apoi am adaugat treptat zaharul .


Dupa aceasta etapa,am folosit doar telul.


Am încorporat usor cele 5 galbenusuri,apoi uleiul cate 3 linguri într-o repriza.


Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o în 3 reprize,având grija sa nu se lase prea tare spuma de albusuri.


Am pus si aromele.


Am pregatit doua forme de chec,am pus compozitia,pastrând câteva linguri pentru a o amesteca cu cacao.


Cacaoa am amestecat-o cu lapte caldut si am pus în compozitia pastrata. Apoi am distribuit-o în cele doua forme.


Caisele le-am taiat bucati,le-am pus deasupra checurilor si le-am apasati putin cu lingura.


Am pus tavile la cuptor la 200 de grade pentru 35 de minute.


Pentru glazura am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie si apa rece,obtinând o pasta pe care am pus-o deasupra când checurile s-au racit.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu caise deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

diaconta 1

04.11.2013, 22:23

Tanya multumesc

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 17:03

babi5 1

15.12.2013, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Chec rapid