Plăcintă cu brânză dulce

de botcrina in Dulciuri, 20 Iul 2015 | 4622 vizualizari

 

Este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g untură
  • 100 g smântână
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

Topim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul.

Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le frecăm cu 100 g zahăr până devin spumă. Adăugăm untura topită, smântâna şi sarea, apoi la final încorporăm făina.

Frământăm până obţinem un aluat compact potrivit de tare.

Punem folie peste aluat şi îl dăm la frigider 30 de minute, pentru ca să fie mai fraged.

Între timp mixăm brânza dulce cu unt, zahăr şi coajă rasă de lămâie până obţinem o cremă fină.

Întindem o foaie din aluat, punem la baza acesteia umplutura din brânză, apoi rulăm coca. Închidem la capete ca să nu iasă umplutura din brânză, apoi răsucim aluatul în formă de cochilie de melc şi îl aranjăm într-o tavă.

Cu gălbenuşul rămas ungem frumos pe desupra plăcina.

Punem tava cu plăcintă în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Cănd s-a rumenit frumos scoatem plăcinta din cuptor şi o lăsăm la răcit.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

poate fi servită chiar şi dimineaţa la o cafea;

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu portocale