Plăcintă cu brânză dulce

de botcrina in Dulciuri, 20 Iul 2015 | 1651 vizualizari

 

Este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g untură
  • 100 g smântână
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

Topim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească.


Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul.


Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le frecăm cu 100 g zahăr până devin spumă. Adăugăm untura topită, smântâna şi sarea, apoi la final încorporăm făina.


Frământăm până obţinem un aluat compact potrivit de tare.


Punem folie peste aluat şi îl dăm la frigider 30 de minute, pentru ca să fie mai fraged.


Între timp mixăm brânza dulce cu unt, zahăr şi coajă rasă de lămâie până obţinem o cremă fină.


Întindem o foaie din aluat, punem la baza acesteia umplutura din brânză, apoi rulăm coca. Închidem la capete ca să nu iasă umplutura din brânză, apoi răsucim aluatul în formă de cochilie de melc şi îl aranjăm într-o tavă.


Cu gălbenuşul rămas ungem frumos pe desupra plăcina.


Punem tava cu plăcintă în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.


Cănd s-a rumenit frumos scoatem plăcinta din cuptor şi o lăsăm la răcit.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

poate fi servită chiar şi dimineaţa la o cafea;

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.07.2015, 20:11

Tare buna este!

botcrina 1

22.07.2015, 10:10

Multumesc tuturor pentru apreciere!

mirela0911 1

22.07.2015, 14:46

Vai ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - de post