Plăcintă cu brânză dulce

de botcrina in Dulciuri, 20 Iul 2015 | 1956 vizualizari

 

Este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g untură
  • 100 g smântână
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

Topim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul.

Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le frecăm cu 100 g zahăr până devin spumă. Adăugăm untura topită, smântâna şi sarea, apoi la final încorporăm făina.

Frământăm până obţinem un aluat compact potrivit de tare.

Punem folie peste aluat şi îl dăm la frigider 30 de minute, pentru ca să fie mai fraged.

Între timp mixăm brânza dulce cu unt, zahăr şi coajă rasă de lămâie până obţinem o cremă fină.

Întindem o foaie din aluat, punem la baza acesteia umplutura din brânză, apoi rulăm coca. Închidem la capete ca să nu iasă umplutura din brânză, apoi răsucim aluatul în formă de cochilie de melc şi îl aranjăm într-o tavă.

Cu gălbenuşul rămas ungem frumos pe desupra plăcina.

Punem tava cu plăcintă în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Cănd s-a rumenit frumos scoatem plăcinta din cuptor şi o lăsăm la răcit.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

poate fi servită chiar şi dimineaţa la o cafea;

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.07.2015, 20:11

Tare buna este!

botcrina 1

22.07.2015, 10:10

Multumesc tuturor pentru apreciere!

mirela0911 1

22.07.2015, 14:46

Vai ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana