Plăcintă cu brânză dulce

de botcrina in Dulciuri, 20 Iul 2015 | 4503 vizualizari

 

Este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g untură
  • 100 g smântână
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

Topim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul.

Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le frecăm cu 100 g zahăr până devin spumă. Adăugăm untura topită, smântâna şi sarea, apoi la final încorporăm făina.

Frământăm până obţinem un aluat compact potrivit de tare.

Punem folie peste aluat şi îl dăm la frigider 30 de minute, pentru ca să fie mai fraged.

Între timp mixăm brânza dulce cu unt, zahăr şi coajă rasă de lămâie până obţinem o cremă fină.

Întindem o foaie din aluat, punem la baza acesteia umplutura din brânză, apoi rulăm coca. Închidem la capete ca să nu iasă umplutura din brânză, apoi răsucim aluatul în formă de cochilie de melc şi îl aranjăm într-o tavă.

Cu gălbenuşul rămas ungem frumos pe desupra plăcina.

Punem tava cu plăcintă în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Cănd s-a rumenit frumos scoatem plăcinta din cuptor şi o lăsăm la răcit.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

poate fi servită chiar şi dimineaţa la o cafea;

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cream cheese tart