Inghetata cu piersici

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2016 | 567 vizualizari

 

Vreti o inghetata cu piersici ? Va propun o reteta mai lejera cu iaurt.
Va sfatuiesc s-o preparati 2 ore inainte de a o servi: 15 minute timp de preparare, 45 de minute la sorbetiera si 1 ora la congelator..
Daca n-aveti sorbetiera preparati compozitia si lasati-o 4-5 ore la congelator inainte da a servi (amestecati din cand in cand - 2-3 ori)
Este delicioasa !!!!!
Iaurtul aduce mai putine calorii dar aduce mai multa apa care va cristaliza.
Atentie ! Daca o lasati la congelator mai mult timp va deveni dura.
Trebuie stiut ca inghetata devine dura din cauza apei  din compozitie care cristalizeaza .
Pentru o inghetata cremoasa trebuie pus in compozitie : albusuri de ou batute, frisca din smantana grasa, lapte de cocos, mascarpone batut etc.- alimente cu un continut gras si aerate.
Vedeti aici  alte retete de inghetata : cu cirese, cu menta, tutti-frutti.

 

INGREDIENTE

  • 4 piersici
  • 20 cl de smantana pentru frisca
  • 2 iaurturi lichide de 180 g
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu piersici:

Spalati piersicile, scoateti simburii si le taiati bucatele.

Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.

Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.

Lasati sa se raceasca.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat, iaurturile si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele racite.

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.

Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.

Noi am consumat-o imediat :)).

 

TIPS-URI

1

daca o lasati la congelator mai mult timp , scoateti-o si puneti-o 15 minute la frigider inainte de a servi.

2

daca n-aveti sorbetiera preparati compozitia si lasati-o 4-5 ore la congelator inainte da a servi (amestecati din cand in cand - 2-3 ori)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ina 1

02.07.2016, 22:32

mirela0911 1

03.07.2016, 10:20

Racoroasa si aromata!

dantes 1

03.07.2016, 11:02

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere