Inghetata cu piersici

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2016 | 856 vizualizari

 

Vreti o inghetata cu piersici ? Va propun o reteta mai lejera cu iaurt.
Va sfatuiesc s-o preparati 2 ore inainte de a o servi: 15 minute timp de preparare, 45 de minute la sorbetiera si 1 ora la congelator..
Daca n-aveti sorbetiera preparati compozitia si lasati-o 4-5 ore la congelator inainte da a servi (amestecati din cand in cand - 2-3 ori)
Este delicioasa !!!!!
Iaurtul aduce mai putine calorii dar aduce mai multa apa care va cristaliza.
Atentie ! Daca o lasati la congelator mai mult timp va deveni dura.
Trebuie stiut ca inghetata devine dura din cauza apei  din compozitie care cristalizeaza .
Pentru o inghetata cremoasa trebuie pus in compozitie : albusuri de ou batute, frisca din smantana grasa, lapte de cocos, mascarpone batut etc.- alimente cu un continut gras si aerate.
Vedeti aici  alte retete de inghetata : cu cirese, cu menta, tutti-frutti.

 

INGREDIENTE

  • 4 piersici
  • 20 cl de smantana pentru frisca
  • 2 iaurturi lichide de 180 g
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu piersici:

Spalati piersicile, scoateti simburii si le taiati bucatele.

Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.

Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.

Lasati sa se raceasca.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat, iaurturile si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele racite.

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.

Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.

Noi am consumat-o imediat :)).

 

TIPS-URI

1

daca o lasati la congelator mai mult timp , scoateti-o si puneti-o 15 minute la frigider inainte de a servi.

2

daca n-aveti sorbetiera preparati compozitia si lasati-o 4-5 ore la congelator inainte da a servi (amestecati din cand in cand - 2-3 ori)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ina 1

02.07.2016, 22:32

mirela0911 1

03.07.2016, 10:20

Racoroasa si aromata!

dantes 1

03.07.2016, 11:02

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir