Plastilină de ciocolată

de anomisana in Dulciuri, 14 Mai 2012 | 5322 vizualizari

 

Dintre multele variante de paste de acoperit torturi, am găsit într-o carte plastilina de ciocolată. Este incomparabil mai uşor de lucrat cu ea, dar ca şi la celelalte paste, are şi asta avantaje şi dezavantaje. Încercaţi-o şi poate o să vă placă.

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolată albă
  • 40 g miere de salcâm
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plastilină de ciocolată:

Ciocolata ruptă bucăţele se pune într-un castron şi se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie), dar să nu atinga apa din vas. Se lasă pe foc până se topeşte ciocolata, timp în care se amestecă să se omogenizeze. Nu amestecaţi mai mult pentru că începe să iasă grăsimea la suprafaţă. Este gata când compoziţia se dezlipeşte de castron. Se pune pe o folie alimentară şi se lasă să se răcească. Se lasă până a doua zi să lucreze compoziţia şi să se întărească, dar nu în frigider.

 

TIPS-URI

1

Este gata atât de repede, încât nu mai apucaţi să faceţi poze decât riscând să stricaţi totul.

2

Din pasta asta se pot modela flori, frunze sau ce mai vreţi voi, sau se poate acoperi tortul.

3

Din această cantitate eu am acoperit un tort de 26 cm doar deasupra şi poate ar fi fost mai bine să fac porţie dublă.

4

Pasta se înmoaie în timpul lucrului, dar după ce am întins foaia am pus-o pe un platou în frigider să se întărească, apoi am aplicat-o pe tort. Cam astea au fost dezavantajele.

5

Avantajele sunt că se lucrează foarte uşor, este mult mai bună la gust decât alte paste, parcă nu este atât de dulce, se taie uşor. Se poate face şi cu ciocolata cu lapte sau amară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plastilină de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

anomisana 1

24.05.2012, 10:42

Geanina, nu cred ca este obligatoriu; din asta aveam eu in casa si o folosesc la pasta de zahar, ca nu schimba mult culoarea, fiind deschisa la culoare.

anomisana 1

24.05.2012, 10:44

Din portia asta am facut o foaie subtire cu care am acoperit tortul doar deasupra; pentru a-l acoperi complet, este necesara o foaie mai groasa si am facut portie tripla.

Geanina87 1

24.05.2012, 13:42

Ok,multumesc foarte mult pt raspuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi