Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.

de Dea_Dea in Dulciuri, 25 Oct 2014 | 1609 vizualizari

 

Foarte bune

 

INGREDIENTE

  • MOUSSE DE MURE
  • 400 gr mure
  • 4-5 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker + 2 linguri apa

  • JELEU DE MURE
  • 200 ml suc de mure
  • 1 lingura amidon Gustin Dr. Oetker
  • Ca si blat folosim foaie de napolitana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.:

MOD DE PREPARARE


Mousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza.


Jeleul: Sucul ramas de la mure se pune la fiert sin care se opresc 2 linguri cu care vom dizolva amidonul.Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.


Asamblare:


Foaia de napolitana se taie cu forma rotunda si incepem sa montam. Punem foaie de napolitana in forma cu care am taiat , mousse-ul de mure si dam la frigider. In acest moment facem jeleul. Cand este facut se pune peste mousse si se da iarasi la frigider 1-2 hr.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 16:26

o nebunie

Dea_Dea 1

26.10.2014, 18:22

Multumesc dragilor

tarasmariana 1

28.10.2014, 04:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini tortulete