Tarta sarata cu legume si sunculita

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2015 | 730 vizualizari

 

Pentru cina, am pregatit aceasta gustoasa tarta sarata cu legume si sunculita. Eu la aceasta reteta am folosit morcovi, vanata, zucchine, praz si ardei, dar daca nu va plac, le puteti, numai decat, inlocuii. De asemenea am folosit putina sunculita usor afumata, care ia dat o aromata inedita, de aceea, pe cat se poate, va sfatuiesc,  sa nu o taiati de pe lista... acum, gata cu vorba, haideti sa va scriu reteta :) .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de pasta brisè
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 3 zucchine mai mici/dovlecel
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 praz ( doar partea alba)
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • 150g mozzarella
  • 250g sunculita usor afumata taiata marunt
  • 150ml apa
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu legume si sunculita:

Legumele se curata si se taie, dupa plac.


Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se lasa la calit totul in jur de 2 minute, dupa se pun 150 ml apa si se lasa totul la fiert pana scade apa.


Pana scade apa de pe legume, se bat ouale cu putina sare, apoi se pune parmezanul si se amesteca, iar mozzarella se taie cuburi. Dupa ce a scazut apa de pe legume, se pun ouale batute cu parmezan si mozzarella si se amesteca totul bine.


Separat, se ia pachetul de pasta brisè , se intinde putin cu facaletul, iar apoi se pune in tava pentru tarta.


Peste aluat se pun legumele, iar marginile se intorc putin, inspre ineriorul tartei.


Tava cu tarta se da la cuptor, pana cand marginile prind o culoare frumos aurie.


Apoi, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Rece se poate servii! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu legume si sunculita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.12.2015, 20:13

Ce bine arata!

Andreea Caroline 1

28.12.2015, 09:16

noiinbucatarie 1

15.06.2016, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu ciocolata