Tarta lui Mos NICOLAE

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2010 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 bucata aluat  foietaj Linco
  • 400 gr. carne tocata vita
  • 100 gr. rosii ( 1 rosie)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 10 gr parmezan ras
  • ulei masline,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc ( eventual pesto de busuioc)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lui Mos NICOLAE:

1. Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului ( folosind doar jumatate din bucata de aluat, iar cealalta bucata o pastram pentru a decupa din ea figurinele pentru iarna) ; odata intins aluatul, se decupeaza cu ajutorul unui disc sau a uni farfurii mari intinse ( trebuie sa fie mai mare decat tava pentru tarta ) si se pune apoi in tava de tarta.



2. Intre timp , carnea tocata in amestec cu ceapa si ardeiul se da la foc mediu, la aragaz; peste ea adaugam cam o cana de apa si lasam sa scada apoi toata apa. Cand acest amestec de carne este gata se pune in tava, peste foaia de aluat.


3. Peste tarta astfel obtinuta punem feliute subtiri de rosie, parmezan si, ca sa fim in ton cu sarbatorile de iarna, putem decora cu figurine din aluat , pe aceasta tema; eu am ales braduti, stelute, clopotei , apoi le-am uns cu un ou batut si le-am presarat dupa inspiratie: seminte de susan, de in, mac si niste boia dulce.....Mi-a placut ceea ce a iesit, asa ca aceasta tarta i-o fac cadou lui Mos Nicolae!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lui Mos NICOLAE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

giuliana 1

06.12.2010, 07:54

MotanLaOale 1

06.12.2010, 11:13

ArianaBala 1

16.01.2012, 17:10

ce-mi place cum ti-a iesit ....o sa incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si carne de pui