Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2019 | 3531 vizualizari

 

Un mic dejun sau chiar o cina consistenta, gustoasa, servita in familie, atunci cand vrei sa mai schimbi putin meniul.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 350 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 500 g branza framantata
  • 2-3 lg iaurt grecesc (depinde de branza)
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 2 buc carnati
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 buc ciuperci champignon brune
  • 7 rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte aluatul pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Se pune intr-un bol branza, oul si iaurtul. Se omogenizeaza compozitia.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnatii se taie in rondele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se pun carnatii si se lasa sa se rumeneasca usor. Jumatate din ciuperci se pun peste carnati si se calesc impreuna 2-3 minute. Se toarna peste branza impreuna cu ceapa taiata rondele. Se amesteca totul pana se omogenizeaza. Se adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde in forma rotunda, de dimensiunea formei de tarta in care se va coace aceasta, putin mai mare. Se taie pe margine surplusul de aluat. Se asaza aluatul in forma, imbracand si peretii si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se toarna compozitia de branza si se niveleaza. Deasupra, pe margine se asaza ca o bordura, restul de aluat. Feliile de ciuperci se asaza peste umplutura, la fel si rosiile cherry taiate in jumatate.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos tarta. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia, in functie de gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu ciuperci si garnitura