Fursecuri cocostar

de Criss in Prajituri, 14 Oct 2016 | 2045 vizualizari

 

Azi va servesc cu niste fursecuri absolut delicioase, un biscuite cu cacao, umplutura de cocos si glazura de ciocolata.  Reteta e de la Pokha, e o reteta simpla dar cam migaloasa, insa rezultatul va va incanta papilele gustative. :) Sotul meu e mare amator de fursecuri si imi spune de multe ori ca prefera fursecurile in locul prajiturilor cu crema. (Asta pentru ca poate sa manance o farfurie plina in cateva minute. ) :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente biscuiti:
  • -400 g faina
  • -250 g unt
  • -4 linguri zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 ou + 1 galbenus
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • -1 albus de ou
  • -200 g zahar pudra
  • -120 g fulgi de cocos (cred ca 100 g ar fi fost suficient)
  • Decor:
  • -140 g ciocolata
  • -80 ml frisca lichida
  • -8 patratele ciocolata alba
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cocostar:

(Din poza cu ingrediente lipseste cutia de cacao si esenta de rom. Am uitat sa le pun la pozat. :) )


Mai intai se pregateste aluatul pentru fursecuri, urmand ca apoi sa pregatim umplutura. Pentru aluat, se topeste untul, apoi penste untul topit se adauga zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao si se amesteca cu mixerul. Se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Cand compozitia incepe sa devina mai tare, se lasa mixerul deoparte si se framanta cu mana un aluat nelipicios. Pentru umplutura se bate albusul ramas (nu trebuie sa fie spuma tare ca pentru bezea). Se adauga zaharul pudra si fulgii de cocos si se amesteca pana rezulta o compozitie usor umeda. Aici cred ca 100 g fulgi de cocos ar fi fost suficienti, dar depinde si de cantitatea de albus de ou. Eu am pus toti fulgii de cocos si compozitia a fost cam faramicioasa, nu era legata si cu greu am putut modela bilute de cocos pentru umplutura. Aluatul de biscuiti se imparte in bile de marimea unei nuci. (Mie mi-au iesit 25 bucati.) Fiecare bila se intinde in palma (asa mi s-a parut cel mai usor) si in mijloc se aseaza cate o biluta de cocos, se acopera cu marginile de aluat si bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. (Nu le lasati mai mult pentru ca vor fi prea tari. Cand le atingeti, le veti simti usor moi, dar asa trebuie sa fie. Se intaresc pe masura ce se racesc.) Pentru glazura am folosit 1 tabla de ciocolata cu lapte Primola, dar m-am gandit ca fiind doar de 80 g n-ar fi suficienta, asa ca am mai adaugat cateva patratele de ciocolata amaruie. Am avut in total 140 g ciocolata, pe care am topit-o la microunde si am adaugat cam 100 ml frisca lichida, pana cand am considerat ca ciocolata are consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile. Am glazurat fiecare fursec si l-am pus din nou pe gratar sa se usuce glazura, apoi am topit 8 patratele de ciocolata alba Primola, am pus ciocolata intr-o punga careia i-am taiat un coltisor si am desenat dungile pe fursecuri. Delicioase langa cafeaua de dimineata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cocostar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.10.2016, 19:13

Mmmm...

Criss 1

14.10.2016, 19:34

mihaelar63 1

15.10.2016, 12:57

Cu siguranta as servi si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute