Prajitura frageda cu mere

de mimmi in Prajituri, 5 Mar 2012 | 15638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 200 g unt ,
  • 150 g zahar tos pentru foi,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1,5- 2 kg mere,
  • zahar si scortisoara dupa gust,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Pentru inceput curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim intr-o cratita incapatoare impreuna cu zahar dupa gust pana scade sucul lasa si se formeaza o pasta. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam la racit.


Framantam un aluat din faina,unt,150 g zahar,ou,praful de copt si smantana. Aluatul rezultat se imparte in doua bucati egale. Se intinde o foaie pe masa care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat uniform din pasta de mere si se pune cealalta foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru cca 40 de minute,pana capata o culoare usor aurie.


Cand prajitura este gata se scoate afara,se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.03.2012, 19:54

Ce-mi place!

Sim0na 1

06.03.2012, 21:56

O bunatate de placinta!

Bya Ralu 1

12.09.2013, 11:25

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea