Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta

de ela in Prajituri, 8 Aug 2010 | 4795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 100ml ulei
  • 4linguri faina
  • 1praf de copt
  • 2linguri cacaoa
  • 1lingura amidon alimentar
  • pt crema:
  • 150gr margarina
  • 100gr zahar pudra
  • 200gr branza dulce
  • 2 cutii crema de branza cu smantana almette
  • coaja de la o portocala,chiar doua
  • 1plic zahar vanilat
  • pt glazura:
  • 700ml suc Fanta
  • 2plicuri budinca de vanilie
  • 3linguri zahar
  • 2linguri amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta:

Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele.


Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita inainte.


Ungi o forma de tort cu diam de 26cm cu margarina si o tapetezi cu faina in care rastorni compozitia si dai la cuptor 30-40minute.


Intre timp,amesteci branza dulce cu almette si margarina moale(lasata la temperatura camerei),adaugi zaharul si zaharul vanilat,coaja de la portocala,omogenizezi bine.


Lasi blatul sa se raceasca,apoi rastorni crema de branza deasupra.


Intr-o craticioara pui sucul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugi zaharul si budinca,apoi amidonul si lasi pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa compozitia.Lasi sa se raceasca glazura,apoi torni peste crema de branza.


Lasi la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ela 1

09.08.2010, 14:17

Laly,daca spun si eu ca te iubesc,iar spune Gaby ca nu suntem in regula

ela 1

09.08.2010, 14:18

Dana,este si tare buna ....

Teo 1

11.08.2010, 22:37

si eu tot la farfurie ma uit cu jind !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si iaurt