Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele.
Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita inainte.
Ungi o forma de tort cu diam de 26cm cu margarina si o tapetezi cu faina in care rastorni compozitia si dai la cuptor 30-40minute.
Intre timp,amesteci branza dulce cu almette si margarina moale(lasata la temperatura camerei),adaugi zaharul si zaharul vanilat,coaja de la portocala,omogenizezi bine.
Lasi blatul sa se raceasca,apoi rastorni crema de branza deasupra.
Intr-o craticioara pui sucul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugi zaharul si budinca,apoi amidonul si lasi pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa compozitia.Lasi sa se raceasca glazura,apoi torni peste crema de branza.
Lasi la rece cateva ore.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro