Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

de reisnaor_2006 in Prajituri, 28 Mai 2015 | 15685 vizualizari

 

O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr de capsuni
  • Crema:
  • 1 plic de Creme Ole cu gust de vanilie
  • 400 ml lapte rece
  • 2 linguri rase de zahar
  • 1 plic de Tort-Gelee(rosu)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si crema de vanilie:

      Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

      Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,din loc in loc se introduc capsuni mai mici si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

       Intre timp pregatim crema:Intr-un vas se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului.Mixam bine si d-am la rece pana cand este gata blatul.

        Cand blatul este gata,il lasam sa se raceasca si punem crema peste el.Deasupra ornam dupa bunul plac cu capsuni taiate felii sau intregi.Turnam deasupra gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si da-m prajitura la rece.Pofta buna.

     

TIPS-URI

1

cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

crema o putem face cantitate dubla si de care dorim.

3

blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada