Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

de reisnaor_2006 in Prajituri, 28 Mai 2015 | 6027 vizualizari

 

O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr de capsuni
  • Crema:
  • 1 plic de Creme Ole cu gust de vanilie
  • 400 ml lapte rece
  • 2 linguri rase de zahar
  • 1 plic de Tort-Gelee(rosu)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si crema de vanilie:

Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.


Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,din loc in loc se introduc capsuni mai mici si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.


Intre timp pregatim crema:Intr-un vas se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului.Mixam bine si d-am la rece pana cand este gata blatul.


Cand blatul este gata,il lasam sa se raceasca si punem crema peste el.Deasupra ornam dupa bunul plac cu capsuni taiate felii sau intregi.Turnam deasupra gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si da-m prajitura la rece.Pofta buna.


 

TIPS-URI

1

cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

crema o putem face cantitate dubla si de care dorim.

3

blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

merisor 1

28.05.2015, 14:51

Yummmm, ce deliciosenie!

reisnaor_2006 1

28.05.2015, 16:00

Rocsi 1

28.05.2015, 19:36

Iau o feliuta si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem