Briose "Flori de cires"

de Miha in Prajituri, 19 Mar 2012 | 1500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose "Flori de cires":

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta, mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut reteta de cozonac, pe care o fac de obicei.


Aluat:


Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.



Punem maiaua in cuva masinii de paine sau in castron daca se framanta manual, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:


Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul, ciocolata tocata si scortisoara.



Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde sub forma de dreptunghi, de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, apoi se presara amestecul de ciocolata cu nuca. Se ruleaza foaia pe latura scurta, cat mai strans posibil. Intindem din nou aluatul in foaie dretunghiulara si il rulam din nou, tot pe latura scurta.



Taiem felii de 2-3 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata. Fiecare felie se cresteaza apoi din loc in loc cu o forfeca, formand astfel petalele. Se aseaza in tava de briose tapetata cu hartiute speciale.


Se lasa putin la dospit, la loc caldut, apoi se da tava la cuptor pentru cca jumatate de ora, la foc mediu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Flori de cires"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Alinutza80 1

20.03.2012, 19:19

RuxyRux 1

20.03.2012, 19:28

Doamne ce bunatate...by Miha iubita mea mi-e dor...de tine

mena29 1

20.03.2012, 20:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin