Gogosi din aluat de paine

de nilgun in Prajituri, 2 Iul 2013 | 9465 vizualizari

 

Reteta e luata din colectia Adevarul- retete traditionale romanesti.
Nu au crescut asa frumos ca in pozele din carte, dar pentru inceput e bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 cana de apa
  • o jumatate lingurita sare
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 cub drojdie
  • 1 cana ulei
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat de paine:

Am pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros.  am turnat drojdia peste faina, am pus si o jumatate de cana de apa calduta si am amestecat cu o lingura de lemn.  Am pus apoi si restul de apa calduta, si am framantat cu restul de faina. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Dupa care , pe masa am turnat un pic ulei, am pus aluatul si l-am intins cu facaletul, apoi am decupat cercuri cu un pahar. 

Am incins uleiul intr-o cratita, si am pus gogosile la prajit. Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se muta intr-un castron. Se presara zahar pudra.

Eu nu am avut dulceata sa o pot servi asa, asa ca, am servit alaturi de o cana de ceai roibos *detoxifiant(.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ionela2682 1

03.07.2013, 17:58

Cu dulceata...yammmyyyy....

Rocsi 1

03.07.2013, 19:49

Bune

nilgun 1

03.07.2013, 21:59

Multumesc ionela si multumesc rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele fitoase