Gogosi din aluat de paine

de nilgun in Prajituri, 2 Iul 2013 | 3341 vizualizari

 

Reteta e luata din colectia Adevarul- retete traditionale romanesti.
Nu au crescut asa frumos ca in pozele din carte, dar pentru inceput e bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 cana de apa
  • o jumatate lingurita sare
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 cub drojdie
  • 1 cana ulei
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat de paine:

Am pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros. am turnat drojdia peste faina, am pus si o jumatate de cana de apa calduta si am amestecat cu o lingura de lemn. Am pus apoi si restul de apa calduta, si am framantat cu restul de faina. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.


Dupa care , pe masa am turnat un pic ulei, am pus aluatul si l-am intins cu facaletul, apoi am decupat cercuri cu un pahar.


Am incins uleiul intr-o cratita, si am pus gogosile la prajit. Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se muta intr-un castron. Se presara zahar pudra.


Eu nu am avut dulceata sa o pot servi asa, asa ca, am servit alaturi de o cana de ceai roibos *detoxifiant(.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ionela2682 1

03.07.2013, 17:58

Cu dulceata...yammmyyyy....

Rocsi 1

03.07.2013, 19:49

Bune

nilgun 1

03.07.2013, 21:59

Multumesc ionela si multumesc rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat de gogosi