Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2016 | 1053 vizualizari

 

Pentru reteta, m-am inspirat dintr-o carte, cu toate ca nu a mai iesit exact asa cum scria acolo pentru ca mie mi-a intrat mai multa faina. Oricum, fursecurile sunt foarte bune, puteti sa mai adaugati putin zahar daca vreti, dar cred ca sunt bune si asa.

 

INGREDIENTE

  • 65 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 115 gr ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri cu apa
  • faina cat cuprinde (300 gr)
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • un varf de cutit de pudra de scortisoara
  • un praf de sare
  • circa 50 g arahide prajite, fara sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale.

Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri apa si se topeste, amestecand continuu, apoi se pune peste compozitia din castron si se mixeaza. Se adauga faina (treptat), jumatate de lingurita de praf de copt, un varf de cutit de pudra de scortisoara si un praf de sare si se amesteca totul cu o lingura, pana cand coca se dezlipeste de peretii castronului. 

Se unge o tava cu putin unt, apoi cu mainile umede se formeaza fursecurile si se asaza in tava. 

Arahidele se maruntesc la robotul de bucatarie, apoi se presara cateva peste fiecare fursec. 

Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile trec de testul scobitorii. 

Au iesit 18 fursecuri pe care le-am copt in doua tavi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri crocante cu ciocolata si arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Andra_Constantinescu 1

21.11.2016, 11:10

Multumesc, draga Rocsi!

Ksenya 1

21.11.2016, 12:01

faine !

Andra_Constantinescu 1

21.11.2016, 12:33

Multumesc, Ksenya!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Faguri cu crema