Ia gogoasa neamuleee!

de Miha in Dulciuri, 9 Sep 2009 | 5695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ia gogoasa neamuleee!:

Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.


Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de dorinta copilului. :)

Noi am facut floricele,stelute si cercuri.


Iar la sfarsit am facut si niste minciunele. :) Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare,pe care le-am crestat la mijloc.Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.



Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire,nu pricepea el cum poate minti o gogoasa. :)))



Toate formele taiate si invartite :) din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc,pe ambele parti.



Se pudreaza cu zahar din belsug.


Bune si pufoase! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ia gogoasa neamuleee!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Miha 1

10.11.2009, 10:16

Danny, este vorba de crema de unt de la Milli. E o crema gen Philadelphia cu gust de unt. Nu mai stiu exact proportia de unt din crema, ca nu mai am acum in casa, dar din amintiri, cred ca e undeva la 35-40%.

elena1988 1

06.03.2011, 08:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si visine