Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche

de adriana65 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 4533 vizualizari

 

Voi vă pregătiţi pentru vizita lui Moş Nicolae? Ce spuneţi de aceste fursecuri dulci?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fursecuri:
  • - 270 g făină
  • - 100 g zahăr tos fin
  • - 150 g unt
  • - 1 gălbenuş
  • - 1 praf de vanilie
  • - 1 plic praf de copt
  • - o priză sare
  • Intre timp se prepară bezeaua din:
  • - 4 albuşuri de ou
  • - 220 grame zahăr tos fin
  • - 50 ml apă
  • - 1 lingură cafea ness
  • - un praf de sare
  • +
  • - 200 - 250 g dulce de leche
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche:

Untul moale la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat până devine cremos. Se adaugă gălbenuşul de ou, se amestecă până se încorporează şi acesta. Făina se amestecă cu praful de copt şi sare apoi se încorporează la amestecul de unt, amestecând totul cu mâna.Se frământă până se obţine un aluat ferm . Aluatul se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider 1 oră. După ce aluatul a stat la rece se întinde pe blatul de lucru (nu este necesară înfăinarea acestuia) până la o grosime de 5 mm . Se taie cu forma specială rotundă sau cu un păhărel potrivit.Se pun în tava de copt teflonată, neunsă şi se coc în cuptorul preincălzit câte 10 minute la 170 grade.


Apa şi zahărul tos se pun pe foc şi se prepară un sirop gros. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se ia de pe foc şi se adaugă cafeaua instant. Albuşurile se bat spumă tare cu praful de sare. Se adaugă siropul de cafea fierbinte ( la viteza maximă a robotului de bucătărie) şi se bat până se răceşte bezeaua ( 8 - 10 minute). Cu ajutorul şpriţului punem spuma în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi tapetată foarte bine cu făină formând bezele aproximativ de aceeaşi mărime cu fursecurile.


Se pun în cuptorul preâncălzit, la o temperatură de 170 grade şi se coc aproximativ o oră sau chiar mai mult, lăsând uşa cuptorului întredeschisă. Verificaţi mereu starea acestora, bezelele trebuind să aibă suprafaţa tare când sunt gata .


Dulcele de leche l-am preparat cu o zi înainte aşa că am început treaba pentru desăvârşirea acestor prăjiturele. Pe fiecare fursec am uns un strat când mai gros, când mai subţire (ălea cu strat mai gros pentru mine), de dulce de leche iar deasupra cîte o bezea. Am ornat cu ciocolată topită.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

05.12.2012, 15:28

bune

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 16:55

arata foarte bine

adriana65 1

05.12.2012, 19:15

Vă mulţumesc mult şi vă doresc ca Moş Nicolae să vină pe la voi cu sacul plin de dulciuri (şi nu numai).

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si alune