Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

de adasev12 in Prajituri, 10 Mai 2012 | 1635 vizualizari

 

buna dimineata, lumeeeee!!!!! sper ca ati avut o noapte linistita!v-ati baut cafeluta de dimineata sau ceaiul? daca nu, va invit cu drag alaturi de mine la o cafea si daca va sunt pe plac , niste fursecuri dulci , ca voi, cu cioco si portocala...daca v-am convins, ma bucur, daca nu, iar ma bucur...oricum, las usa deschisa.....

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina vegetala
  • faina, cam 500
  • 100 g unt
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja de portocala confiata
  • 8 lg de zahar
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale:

untul si margarina, la temperatura camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat).


apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar bine.


se stoarce sucul de la portocala si se adauga


mai mixam putin sa se lege crema, adaugam apoi coaja rasa si cea confiata( eu am facuta de mine) si amestecam cu lingura de lemn.


praful de copt il stingem cu o lg de apa minerala si il adaugam ., apoi punem faina pana se leaga compozitia, cate o lg-doua, pe rand, amestecand usor.


cand incepe sa se lege si devine omogena compozitia, e de-ajuns, eu am pus cam 500 g aprox....poate nu chiar, ...stiti, eu am o problema: nu prea fac retete dupa reguli bine stabilite, eu le fac mai mult dupa ochi...deci cantitatile la mine sunt doar orientative,,


luam compozitia si o punem in folie apoi lasam la frigider o ora.


scoatem si punem pe masa de lucru, apoi cu sucitorul incercam sa intindem o foaie cam la jumatate de cm...o sa fie mai greu, ca e sfaramicios aluatul, dar cu rabdare , se poate.


apoi cu un pahar sau o ceasca de cafea, taiem fursecurile, iar cu un capac de la o sticla( daca aveti alte variante, e super..eu nu am avut altceva de taiat) le taiem la jumatate din ele cate un capacel. le punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si le dam la cuptor la 200 g si coacem.


scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.


intre timp topim ciocolata cu 50 ml lapte la foc mic si dam la rece, chiar la frigider, cateva minute.


luam apoi fursecurile si le ungem cu ciocolata, si le lipim, unul intreg si unu cu capacel.


dam la rece macar o ora, sa se lege bine ciocolata, si oricum sunt mult mai bune reci.


se pot unge si cu gem...sunt delicioase, orice varianta se alege!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.05.2012, 09:40

mamaie, ms

dia...inca n-ai ajuns???
deyu...

adasev12 1

11.05.2012, 09:41

madi_marin, elena_daria...ma bucur ca va plac
jolygina...ms draga mea

ionela2682 1

11.05.2012, 13:33

Cu cata migala umple micul bucatar fursecurile..sigur sunt delicioase!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici