Pasca mea

de Anamaria7 in Prajituri, 27 Apr 2011 | 1659 vizualizari

 

Stiiiu ca e tarziiiu :) dar numai ce am revenit din munti :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 220 ml lapte
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o portocala
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 3 lg smantana
  • 300 gr stafide
  • + (1 galbenus+1 lg lapte) pentru uns + pentru varianta de ciocolata: 50 gr ciocolata + 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca mea:

Maiaua:


Drojdia se freaca bine cu 1 lgt zahar intr-o cana, apoi se adauga 2 linguri de lapte si se lasa 10 min la crescut.


Aluatul [in masina de paine]:


Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie, ouale si laptele se pun in masina de paine si se amesteca cu maiaua crescuta. Cand framantatul s-a terminat, scoatem aluatul si adaugam putin cate putin unt topit. Tehnica folosita acum este de impaturare, nu mai framantam. Cand aluatul a absorbit tot untul presaram putina faina, acoperim vasul cu un servet si il punem la caldura sa dospeasca.


Umplutura:


Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam smantana si branza, apoi incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare, iar la final, stafidele si coaja de portocala.


Pentru varianta de ciocolata, topim ciocolata pe baie de aburi si o adaugam la sfarsit peste amestecul de branza impreuna cu cacaoa.


Asamblare:


Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, asezam aluatul in foaie subtire si model impletit pentru margine, apoi lasam din nou 20 min la crescut dupa care turnam umplutura in mijloc. Ungem aluatul cu amestecul de galbenus si lapte si dam forma la cuptor la 180C pana cand aluatul e rumenit frumos.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt standard, dar mereu prea mari pentru o singura pasca; de aceea am facut-o si pe cea mai mititica, de ciocolata :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Anamaria7 1

27.04.2011, 17:30

aziz, sunt pe drum, da' sunt cu spray lacrimogen in caz de lup ) sper sa nu prinda pasca miros

mirela0911 1

27.04.2011, 20:50

adry88 1

14.05.2011, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo