Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 12 Apr 2018 | 1994 vizualizari

 

Am gustat de la cineva din aceasta prajitura si mi-a placut tare mult. Am cerut reteta si am facut si eu de Sarbatori, cu unele mici modificari. Dintre toate, aceasta s-a terminat prima, a avut un mare succes.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 300 g zahar pudra
  • 300 g nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 7 g bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie

Pt crema:

  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 250 g unt

Pt glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50ml smantana pt frisca
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie:

Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste spuma. Nuca macinata se amesteca cu faina apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se imparte compozitia in 4 parti egale si se coc foile in tava tapetata cu hartie de copt sau in tava bine unsa cu unt. Se lasa la racit dar nu se pun una peste alta.


Crema: intr-o cratita de inox se pun galbenusurile impreuna cu 150 g zahar pudra si zaharul vanilat. Se amesteca bine, se pun cele 2 lg lapte apoi se asaza cratita pe baie de aburi. Se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit.


Untul se mixeaza bine cu restul de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, se adauga esenta de vanilie apoi se incorporeaza untul.


Se asaza prima foaie pe un platou si se unge cu crema. Se pune a doua foaie si se procedeaza la fel cu toate foile. Se da la rece.


Ciocolata se rupe in bucati mai mici, se adauga smantana pt frisca si se pun pe foc mic. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza compozitia.


Se scoate prajitura de la rece si se toarna deasupra glazura de ciocolata, se niveleaza frumos si se sa din nou la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava folosita la coptul foilor are dimensiunea de 25x35 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

13.04.2018, 17:46

Delicioasa!

Gheorghita_T 1

15.04.2018, 12:28

Arata grozav!

Valclaudia 1

06.07.2018, 06:30

De vis prajitura asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negreasa de post cu glazura