Fursecuri cu ciocolata si gem

de T I M E A in Dulciuri, 1 Apr 2014 | 6889 vizualizari

 

Ne plac mult biscuitii langa cafea sau pur si simplu pentru o gustare intre mese. Si de multe ori imi e drag sa fac biscuiti si fursecuri de casa si sa combin arome diverse. Asa am facut si la aceste fursecuri in care gustul de ciocolata neagra se imbina perfect cu cel de portocala si la final cu o dulceata gustoasa homemade.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu sucul de la o jumatate de portocala
  • 1 ou
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 500 gr faina alba
  • gem de afine, gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si gem:

Intr-un bol amestecam cu un tel untul cu zaharul pudra si cu oul. Razuim ciocolata, apoi coaja de portocala, adaugam bicarbonatul stins cu suc de portocala si omogenizam. Incorporam treptat aprox trei sferturi din cantitatea de faina.

Tapetam masa de lucru cu faina si turnam compozitia in mijloc. Framantam cu mana pana incorporam toata cantitatea de faina ramasa. Lasam aluatul sa stea pe masa aprox 20 de minute.

Cu o masina de spritat biscuiti facem diverse forme pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Daca nu aveti o asemenea masinarie, nu-i bai, puteti intinde aluatul si decupa forme diverse sau pur si simplu faceti bilute pe care le apasati apoi cu degetul in mijloc pt a pune dulceata. Variante exista intotdeuna si fara a avea aparate :)  

Umplem fursecurile cu cate o jumatate de lingurita de dulceata.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 12-15 minute (depinde de cuptor). 

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, dam fursecurile prin zahar pudra.

Le tinem pe o farfurie pana se racesc complet.

Fursecurile care raman dupa ce ne saturam de mancat, le pastram in cutii metalice. Asa se pot tine timp indelungat. 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice dulceata va place

2

In loc de ciocolata se poate folosi cacao

3

Daca le doriti de post folositi margarina in loc de unt si cicocolata neagra / cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata