Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)

de klausenburger_adica Lacrima in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 641 vizualizari

 

Creaţia pentru care am pregătit acest aluat o voi posta mai încolo, cert e că mă lovi plictiseala doricioasă de ceva nici dulce, nici sărat, nici cremos, nici necremos, nici cu dar nici fără fructe. Aşadar trebuia să fie o prajitură, dar să fie şi sărată etc.

Aluatul mi l-au inspirat francezii, cei dragi mie, cei indurerati azi...Cel pe care îl făceam eu de obicei e mult prea dulce, prea rigid la copt şi prea doritor de umeziciuni ale cremelor pe care i le ataşaţi. E bun însă într-o combinaţie anume, pe care o voi împărtăşi cu voi la un moment dat. Revenind. Aveam nevoie de un aluat rapid, ieftin, bun şi foarte plăcut la lucrat cu el. Francezii mi-au dat idei, eu le-am îmbunătăţit, combinat între ele, reinventat până am obţinut un aluat numai potrivit pentru tot ce înseamnă coptură de tartă fie dulce, fie sărată şi care nu ţi se va îmuia sub compoziţie cum au obiceiul aluaturile fragede. (http://klausburger.blogspot.de/)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr făină
  • 125 gr unt pentru prăjituri cu concentraţie mai mare de grăsime (min 70%)
  • 1 praf de sare sau 1-2 linguriţe de zahăr dacă îl prepari pentru umpluturi dulci
  • 1/2 praf de copt
  • 3-4 linguri de apă rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai):

1. Amestecă făina cu sarea sau cu zahărul şi cu praful de copt;


2. adaugă untul moale şi amestecă (eu am folosit un robot de bucătărie care a amestecat ingredientele);


3. adaugă apa şi ai grijă doar nu-l faci ca pe-un văduv fără speranţă, adică prea moale.


4. aşează în tava unsă şi tapetată cu făină, dacă e o formă de tartă cu adâncituri pe margini, sau pe hîrtie de copt dacă e alt tip de preparat. Înţeapă-l cu furculiţa şi coace-l până devine uşor auriu la 170 de grade C, sau cu focul redus la jumătate după ce ai introdus aluatul în cuptor. După ce s-a copt, pune umplutura pe el şi trimite-l din nou la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:39

klausenburger_adica Lacrima 1

14.11.2015, 16:15

Multumesc, Licurici

Rocsi 1

16.11.2015, 20:39

Este un aluat fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29