Fursecuri cu ciocolata si gem

de T I M E A in Dulciuri, 1 Apr 2014 | 6981 vizualizari

 

Ne plac mult biscuitii langa cafea sau pur si simplu pentru o gustare intre mese. Si de multe ori imi e drag sa fac biscuiti si fursecuri de casa si sa combin arome diverse. Asa am facut si la aceste fursecuri in care gustul de ciocolata neagra se imbina perfect cu cel de portocala si la final cu o dulceata gustoasa homemade.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu sucul de la o jumatate de portocala
  • 1 ou
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 500 gr faina alba
  • gem de afine, gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si gem:

Intr-un bol amestecam cu un tel untul cu zaharul pudra si cu oul. Razuim ciocolata, apoi coaja de portocala, adaugam bicarbonatul stins cu suc de portocala si omogenizam. Incorporam treptat aprox trei sferturi din cantitatea de faina.

Tapetam masa de lucru cu faina si turnam compozitia in mijloc. Framantam cu mana pana incorporam toata cantitatea de faina ramasa. Lasam aluatul sa stea pe masa aprox 20 de minute.

Cu o masina de spritat biscuiti facem diverse forme pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Daca nu aveti o asemenea masinarie, nu-i bai, puteti intinde aluatul si decupa forme diverse sau pur si simplu faceti bilute pe care le apasati apoi cu degetul in mijloc pt a pune dulceata. Variante exista intotdeuna si fara a avea aparate :)  

Umplem fursecurile cu cate o jumatate de lingurita de dulceata.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 12-15 minute (depinde de cuptor). 

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, dam fursecurile prin zahar pudra.

Le tinem pe o farfurie pana se racesc complet.

Fursecurile care raman dupa ce ne saturam de mancat, le pastram in cutii metalice. Asa se pot tine timp indelungat. 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice dulceata va place

2

In loc de ciocolata se poate folosi cacao

3

Daca le doriti de post folositi margarina in loc de unt si cicocolata neagra / cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide şi ciocolată