Fursecuri cu ciocolata si menta

de simona72 in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 817 vizualizari

 

Nici la astea nu am rezistat...Cu dedicatie pentru Ina si Costel! >:D

 

INGREDIENTE

  • 100 gr rama mit butter
  • 250 gr ciocolata 40% cacao
  • 2 oua
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 50 ml sirop de menta facut in casa
  • 350-400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • pentru pudrat:
  • 100-150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si menta:

Ciocolata se taie bucati si se pune impreuna cu margarina pe baie de aburi sa se topeasca. Se adauga siropul la final si se amesteca. Ouale se mixeaza cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Se adauga amestecul de ciocolata peste ouale mixate mixand la viteza mica, pana la incorporarea acestora. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga in mai multe transe la amestecul umed si se mixeaza la viteza mica pana faina se incorporeaza cu restul. Trebuie sa ajungeti la consistenta unei creme groase. Se da compozitia la frigider pentru 1-2 ore.


Se pune zahar pudra intr-o farfurie intinsa, se ia cate o lingurita de aluat si se pune in farfuria cu zahar, se modeleaza bile de marime medie, se trec bine prin zahar pudra si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau fursecurile la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in cutie de metal.


Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti sirop de menta si folositi esenta, scadeti din cantitatea de faina cu 100-150 grame

2

ATENTIE, aluatul se intareste la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

21.12.2014, 21:03

perfecti

Rocsi 1

21.12.2014, 21:24

Super combinatia asta!

anca_rm 1

22.12.2014, 14:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti