Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2014 | 3531 vizualizari

 

M-au incantat foarte mult aceste fursecuri, vazute in paginile multor bucatarasi . Anul trecut le-a venit randul sa fie preparate si-n bucataria mea si-mi pare bine ca le-am incercat. Sunt foarte apreciate in familie, mai ales ca eu pun in compozitie si nuca sau alune macinate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 g ciocolata menaj
  • 225 g faina
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca prajit si macinat
  • 1 lingurita cu varf, de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles):

Freacam ouale cu zaharul, pana obtinem o spuma. Topim ciocolata si untul ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu.


Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cel putin 4-5 ore.


Cand aluatul este tare, formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit, nu mai mult de 10 minute, la foc mediu. Vom obtine astfel fursecuri crocante la exterior si moi in interior.


Lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe un platou si putem servi.


Daca se pastreaza in recipient inchis ermetic, vor fi fragede chiar si dupa 1-2 saptamani.

 

TIPS-URI

1

nr. de portii se refera la nr. de tavi. Ca si bucati, depinde de cat de mari faceti bilutele de aluat. Eu le recomand mai mici, intrucat se latesc foarte mult la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

tanyapatap 1

04.01.2014, 19:09

diaconta 1

05.01.2014, 20:30

ce-mi plac "crapatele" astea

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 09:28

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu banane