Fursecuri cu fulgi de ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 3 Ian 2014 | 3231 vizualizari

 

Biscuitii acestia, desi eu i-am facut pentru Craciun, se pot face oricand si se pot servi langa ceai sau cafea. Sunt facuti cu untura si sunt fragezi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr untura de porc
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • un varf de sare
  • 380 gr faina
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 5 linguri fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ciocolata:

Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina si nu se mai lipeste de degete.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider 2-3 ore.


Scoatem aluatul din frigider si il taiem in doua. Pe rand intindem fiecare foaie pe masa tapetata cu faina si decupam formele dorite. Aluatul ramas la fel il intindem si decupam fome de aprox 5 mm grosime.


Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor deasupra.


Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.


Pastram in cutii metalice. Se pot pastra timp indelungat.

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea multa untura puteti pune jumatate untura jumatate unt

2

In loc de esenta de rom puteti folosi si alte esente

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

sebirizescu 1

03.01.2014, 22:47

bune

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 01:52

delicioase

diaconta 1

05.01.2014, 20:38

imi inchipui cat sunt de buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)