Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 2598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 1 cană zahăr,
  • 3 ouă mari,
  • 1 + 1/2 cană făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare fină,
  • 100 ml lapte,
  • 1 cană fulgi de ovăz,
  • 200 g curmale,
  • 1 cană nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale:

Curmalele se toacă mărunt. Nuca se macină. Amestecăm untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă câte puțin în compoziția de ouă. Adăugăm laptele și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm nuca, curmalele și fulgii de ovăz. Amestecăm bine după fiecare ingredient adăugat.


Se pun grămăjoare cu lingurița din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun la 5 cm una de alta pentru a nu se lipi în timpul coacerii. Se coc 12-15 min la 180 grade C. Se vor lasă să se răcească în tavă sau pe un platou puse una lângă alta, nu le suprapunem pentru a nu se lipi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

06.09.2012, 11:08

foarte buni

Sim0na 1

06.09.2012, 14:08

bune rauu!!

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti pentru diabetici