Fursecuri cu migdale "soricei"

de epurasha2bb in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 5068 vizualizari

 

Bantuiam pe urmele Dittei Von Tease al carei parfum il ador si am descoperit o fotografie cu ea pe tocuri gatind elegant in bucatarie ... ce credeti, niste fursecuri soricei.M-am inspirat de acolo, am modificat purin, inclusiv statul pe tocuri care la mine e rar si implica si spatiu de desfasurare ...covor rosu etc .. in fine, i-am facut si si mancat dar abia acum postat.Pentru cine vrea si poate... sa-i faca si pe tocuri :))) eu facut si mancat in sosete de iarna pe langa cuptor :)))

 

INGREDIENTE

  • 12 lg unt
  • 1/2 cana zahar (100g )
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 cani faina alba
  • 4 lg migdale usor prajite si macinate fin
  • 1/2 lgt esenta de migdale 1 1/2 esenta de vanilie

Pt ornare :

  • codite se fac din taietei subtiri, urechiusele din migdale feliate, ochisorii si nasucul se pot desena cu creioane din zahar colorat de la Dr Otker, din cele cu care ornam briosele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale "soricei":

 

Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Într-un castron mare, se freaca untul cu un mixer electric pana devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut. Se adauga atat zaharul pudra cat si zaharul normal și se amestecă. Adaugam un ou și esenta de vanilie și de migdale si batem  până se combina bine. Într-un castron separat, se amestecă făină și migdalele usro prajite si macinate fin. Adaugati amestecul de faina la amestecul de unt și combinati.

Luati in palma cam  1 lingura de aluat and rulati-o într-un oval. Asigurați-va ca o parte e un pic subtiata, alungita pentru a forma nasucul. Puneti fursecurile pe o foaie de copt si lasati spatiu intre ele cam  2 cm distanță. Infigeti feliutele de migdale drept urechiuse si coditele din bucatele de taietei.Coaceti cam 15-20 de minute  pana incep sa se rumeneasca apoi scoateti si serviti reci.Desenati ochii si nasul cand s-au racit.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti decat migdale macinate si nu mai aveti din ce face urechiusele puteti improviza din niste fulgi de porumb

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale "soricei"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

drusa 1

23.07.2013, 14:11

cu ce ai desenat ochii si nasucul?

epurasha2bb 1

14.08.2013, 09:46

drusa am ornat cu creioane de zahar de la Dr Otker.Gasesti peste tot cutiuta cu 5 culori, eu am vazut la Kaufland unde sunt ingredientele pt.dulciuri.Am scris si in retetea la ingrediente

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 22:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale