Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

de merisor in Prajituri, 22 Dec 2014 | 1599 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ina si la Adina si am stiut ca o sa ne placa, pentru ca noi consumam destul de des cereale, mai ales cele de ovaz.
Am facut doua runde, prima ca la Ina, cu nuca de cocos, iar la a doua runda am inlocuit nuca cu fulgi de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr Rama mit Butter
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr faina
  • 150 gr fulgi de migdale
  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale:

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului.


Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il lasam sa se raceasca usor, apoi adaugam peste el compozitia cu oua si omogenizam.


Adaugam pe rand, faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ovaz, zaharul vanilat, esenta, amestecam bine, iar la final adaugam fulgii de migdale.


Adaugam fulgi de migdale pana cand compozitia se intareste usor, nu trebuie sa fie foarte tare.


Acoperim vasul si lasam aluatul sa se odihneasca la loc racoros 30 de minute, dupa care tapetam tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea, pe care le formam cu ajutorul unei linguri.


Dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau pana cand fursecurile incep sa se coloreze pe margini.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dupa racire, daca se doresc mai dulci, se pot pudra cu zahar.

2

Migdalele pot fi inlocuite cu alune sau nuca, macinate grosier, dar in cantitate mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mena29 1

23.12.2014, 17:51

mirela0911 1

28.12.2014, 09:22

Delicioase!

Panacris 1

23.01.2015, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide