Fursecuri cu glazura de lamaie

de Miha in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 4112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g faina
  • Pentru glazura:
  • zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu glazura de lamaie:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se da la rece pentru minim 1 ora, timp in care aluatul se va intari considerabil.


Pe masa usor infainata intindem aluatul in foaie subtire de cca jumatate de cm, apoi taiem in formele dorite.


Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margini.


Glazura:


Punem zaharul intr-un castron, apoi incepem sa punem zeama de lamaie amestecand continuu. Punem zeama pana aducem glazura la consistenta dorita.


Fursecurile coapte si racite se trec prin glazura, apoi se pun pe un gratar sa se usuce.



 

TIPS-URI

1

zaharul pentru glazura ar fi indicat sa fie din cel "de cumparat", iese glazura mai fina, dar merge si cu cel de acasa rasnit foarte fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Miha 1

13.01.2011, 22:54

Multumesc mult tuturor!

Miha 1

13.01.2011, 22:55

"tot nu-l dai ,miha?" Hai mai lasa-ma putiiiiin...inca putiiiin...

corina241 1

14.01.2011, 19:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati