Fursecuri cu glazura de lamaie

de Miha in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 3719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g faina
  • Pentru glazura:
  • zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu glazura de lamaie:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se da la rece pentru minim 1 ora, timp in care aluatul se va intari considerabil.


Pe masa usor infainata intindem aluatul in foaie subtire de cca jumatate de cm, apoi taiem in formele dorite.


Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margini.


Glazura:


Punem zaharul intr-un castron, apoi incepem sa punem zeama de lamaie amestecand continuu. Punem zeama pana aducem glazura la consistenta dorita.


Fursecurile coapte si racite se trec prin glazura, apoi se pun pe un gratar sa se usuce.



 

TIPS-URI

1

zaharul pentru glazura ar fi indicat sa fie din cel "de cumparat", iese glazura mai fina, dar merge si cu cel de acasa rasnit foarte fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Miha 1

13.01.2011, 22:54

Multumesc mult tuturor!

Miha 1

13.01.2011, 22:55

"tot nu-l dai ,miha?" Hai mai lasa-ma putiiiiin...inca putiiiin...

corina241 1

14.01.2011, 19:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla cu foi de napolitana