Fursecuri cu lamaie si alune

de Rux in Prajituri, 17 Dec 2012 | 1221 vizualizari

 

Mmmmm.....atat pot sa va spun...restul va las sa ghiciti :))))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie pudra( sau extract)
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • o cescuta de alune de padure
  • 1 lingurita de praf de copt( stins cu cateva picaturi de lamaie)
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si alune:

Se face aluatul amestecand si framantand toate ingredientele, apoi se infoliaza si se da o jumatate de ora la rece.

Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata se va intinde pe masa, pe suprafata de lucru si se va rula apoi sul.

Cu un cutit taiem fursecurile si le modelam usor cu mana, in mijloc vom pune alune. le asezam in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament.

Coacem pentru 15 sau 20 de minute la 180 de grade sau pana se rumenesc usor pe margine.

Delicioase garantat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rux 1

19.12.2012, 22:01

Corinuto...iti dau sigur sigur

Rux 1

19.12.2012, 22:01

Lau...multumesc mult!

Rux 1

19.12.2012, 22:02

Mamaie scumpa...iti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!