Fursecuri cu lămâie şi nucă

de madi_marin in Prajituri, 9 Mai 2012 | 1519 vizualizari

 

Si pentru ca in ultima vreme v-am sufocat cu retete pentru dieta, m-am gandit sa mai fac ceva si pentru....extra dieta. Bineinteles ca eu nu am mancat din ele. Reteta de baza a fursecurilor e luata din revista ,,GoodFood,,.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 140 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g nucă măcinată
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 350 - 400 g făină
  • Glazura:
  • 100 g zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lămâie şi nucă:

Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute.


Se scoate de la rece şi se întinde cu sucitorul între două foi de copt tapetate un pic cu făină ca să nu se lipească.


Se taie trecând înainte cuţitul sau forma prin făină.


Se pun la copt în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Se verifică să fie pe fund aurii.


Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu zeamă şi coajă rasă de lămâie. Se ung fursecurile după ce s-au răcit complet cu pasta subţire obţinută . Pe jumătate din fursec se presară nucă măcinată.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lămâie şi nucă" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

madi_marin 1

11.05.2012, 18:43

mamaieelena....multumesc...

madi_marin 1

11.05.2012, 18:44

adasev...ma bucur ca iti plac...

madi_marin 1

11.05.2012, 18:44

ionela...multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute