Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 632 vizualizari

 

Fursecuri moi, aromate, umplute cu crema de ciocolata si nuca = un mare rasfat, delicioase, te lingi pe degete, trebuie repetata reteta. Cam asa a fost la mine!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 80% grasime
  • 60 gr smantana de tara
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicutele ness
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 lingura plina cacao
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata duo la borcan
  • bucati de miez de nuca
  • zahar pentru pudrat fursecurile
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata:

Mixam putin untul, de la temperatura camerei.

Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.

Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.

Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina cernuta, treptat.

Cand se intareste aluatul si nu mai putem folosi mixerul, framantam cu mana.

Punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.


Il acoperim cu folie, il dam 20 de minute la frigider.

Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele potrivite (eu am obtinut 30 de bucati).


Luam fiecare bucatica de aluat, o aplatizam in mana, punem putina crema de ciocolata (crema de ciocolata sa fie rece de la frigider) si o bucatica de miez de nuca.

Dam forma rotunda fursecurilor, astfel inchidem crema si nuca in interior.

Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.


Dupa acest timp, le scoatem din cuptor, le punem intr-o cutie fie metalica, fie de plastic si le acoperim.

Daca nu le pastrati acoperite se vor usca, asa ele raman fragede.

Reci, le pudram cu zahar si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:18

Dia, multumesc mult

Ina 1

16.12.2016, 14:46

Ce bunatati descopar eu ca am ratat

Rocsi 1

17.12.2016, 19:18

Ina, multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Glazura regala (royal icing)