Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 4611 vizualizari

 

Fursecuri moi, aromate, umplute cu crema de ciocolata si nuca = un mare rasfat, delicioase, te lingi pe degete, trebuie repetata reteta. Cam asa a fost la mine!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 80% grasime
  • 60 gr smantana de tara
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicutele ness
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 lingura plina cacao
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata duo la borcan
  • bucati de miez de nuca
  • zahar pentru pudrat fursecurile
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata:

Mixam putin untul, de la temperatura camerei.
Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.
Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina cernuta, treptat.
Cand se intareste aluatul si nu mai putem folosi mixerul, framantam cu mana.
Punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie, il dam 20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele potrivite (eu am obtinut 30 de bucati).

Luam fiecare bucatica de aluat, o aplatizam in mana, punem putina crema de ciocolata (crema de ciocolata sa fie rece de la frigider) si o bucatica de miez de nuca.
Dam forma rotunda fursecurilor, astfel inchidem crema si nuca in interior.
Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor, le punem intr-o cutie fie metalica, fie de plastic si le acoperim.
Daca nu le pastrati acoperite se vor usca, asa ele raman fragede.
Reci, le pudram cu zahar si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:18

Dia, multumesc mult

Ina 1

16.12.2016, 14:46

Ce bunatati descopar eu ca am ratat

Rocsi 1

17.12.2016, 19:18

Ina, multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose pufoase cu zmeura proaspata