Fursecuri cu nuca

de Miha in Prajituri, 10 Dec 2009 | 9192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • 90 g ciocolata alba
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • bombonele de decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte) apoi o amestecam cu nuca macinata. Lasam la racit, apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt cu galbenusuri.

Urmeaza faina amestecata cu praful de copt. Punem faina cat sa obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat elastic, dar se poate intinde pe masa cu sucitorul.

Se taie foaia de aluat cu diverse forme si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida, lasam la racit apoi acoperim fiecare fursec in parte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.