Fursecuri cu nuca

de Miha in Prajituri, 10 Dec 2009 | 6461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • 90 g ciocolata alba
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • bombonele de decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare.


Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte) apoi o amestecam cu nuca macinata. Lasam la racit, apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt cu galbenusuri.


Urmeaza faina amestecata cu praful de copt. Punem faina cat sa obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat elastic, dar se poate intinde pe masa cu sucitorul.


Se taie foaia de aluat cu diverse forme si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.


Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida, lasam la racit apoi acoperim fiecare fursec in parte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Michelle 1

10.12.2009, 13:03

ionix 1

10.12.2009, 16:45

ce bune cred ca suuuuuuuuunt

zorele 1

15.12.2011, 15:37

Le incercam si noi de Craciun ! Multumim !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Crema Caramel