Fursecuri cu unt de arahide aromat

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Sep 2012 | 2996 vizualizari

 

Al doilea rand de fursecuri pentru roooad triiiiip avec mes collegues :) ador untul de arahide in prajituri, da o aroma si un miros incredibil de alune!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 3/4 cup  faina (250 g)
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana unt moale (100 g)
  • 1 ou mare
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 cana unt de arahide (cremos sau cu bucatele de alune, cum vreti :) ) (100 g)
  • Umplutura aromata:
  • 1/4 cana zahar pudra
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt cuisoare
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg ciocolata tocata marunt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide aromat:

Aluat:


Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in frigider pentru minim 1 ora.


Umplutura:


Amestecam bine toate ingredientele, apoi formam bilute de cca 1.5cm diametru si le punem in frigider.


Asamblare:


Scoatem ruloul din frigider, il taiem in 2 pe lungime si apoi in 10 pe latime. Cu mainile udate bine, luam cate o bucatica si o presam intr-un disc subtire de cca 0.3 cm. Pe disc asezam o biluta de umplutura si o invelim bine fara a lasa crapaturi in invelis. Asezam fursecurile in tava, le aplatizam putin cu fundul unui borcan, apoi le tinem in cuptor la 165-170C pana ce se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Sunt si mai bune a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:22

ela 1

04.03.2013, 00:09

LA MULTI ANI!

Mihaela11_jo 1

04.03.2013, 20:22

La Multi Ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bezele Panda

de RODIMUR 7

la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

ieri la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

ieri la 20:34

Desert cosulete cu mousse de ciocolata

de Lau 9

ieri la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post