Fursecuri cu unt de arahide aromat

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Sep 2012 | 3672 vizualizari

 

Al doilea rand de fursecuri pentru roooad triiiiip avec mes collegues :) ador untul de arahide in prajituri, da o aroma si un miros incredibil de alune!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 3/4 cup  faina (250 g)
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana unt moale (100 g)
  • 1 ou mare
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 cana unt de arahide (cremos sau cu bucatele de alune, cum vreti :) ) (100 g)
  • Umplutura aromata:
  • 1/4 cana zahar pudra
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt cuisoare
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg ciocolata tocata marunt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide aromat:

Aluat:

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in frigider pentru minim 1 ora.

Umplutura:

Amestecam bine toate ingredientele, apoi formam bilute de cca 1.5cm diametru si le punem in frigider.

Asamblare:

Scoatem ruloul din frigider, il taiem in 2 pe lungime si apoi in 10 pe latime. Cu mainile udate bine, luam cate o bucatica si o presam intr-un disc subtire de cca 0.3 cm. Pe disc asezam o biluta de umplutura si o invelim bine fara a lasa crapaturi in invelis. Asezam fursecurile in tava, le aplatizam putin cu fundul unui borcan, apoi le tinem in cuptor la 165-170C pana ce se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Sunt si mai bune a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide aromat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere 8 Martie