Fursecuri cu unt de arahide aromat

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Sep 2012 | 1962 vizualizari

 

Al doilea rand de fursecuri pentru roooad triiiiip avec mes collegues :) ador untul de arahide in prajituri, da o aroma si un miros incredibil de alune!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 3/4 cup  faina (250 g)
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana unt moale (100 g)
  • 1 ou mare
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 cana unt de arahide (cremos sau cu bucatele de alune, cum vreti :) ) (100 g)
  • Umplutura aromata:
  • 1/4 cana zahar pudra
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt cuisoare
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg ciocolata tocata marunt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide aromat:

Aluat:


Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in frigider pentru minim 1 ora.


Umplutura:


Amestecam bine toate ingredientele, apoi formam bilute de cca 1.5cm diametru si le punem in frigider.


Asamblare:


Scoatem ruloul din frigider, il taiem in 2 pe lungime si apoi in 10 pe latime. Cu mainile udate bine, luam cate o bucatica si o presam intr-un disc subtire de cca 0.3 cm. Pe disc asezam o biluta de umplutura si o invelim bine fara a lasa crapaturi in invelis. Asezam fursecurile in tava, le aplatizam putin cu fundul unui borcan, apoi le tinem in cuptor la 165-170C pana ce se rumenesc bine.

 

TIPS-URI

1

Sunt si mai bune a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:22

ela 1

04.03.2013, 00:09

LA MULTI ANI!

Mihaela11_jo 1

04.03.2013, 20:22

La Multi Ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin