Mini Choux a la creme

de nilgun in Prajituri, 18 Apr 2013 | 2109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3-4 oua( eu am pus 4(
  • sare
  • Pentru creme:
  • -80 gr zahar
  • -80 gr faina
  • - 2 oua
  • - 600 ml lapte
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -esenta de rom si migdale
  • - cate o lingurita
  • - fulgi de ciocolata- o mana
  • - nuca de cocos - 2-3 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara la foc mic apa si uleiul. Cand da in primul clocot se ia de pe foc, se pune faina toata o data se pune inapoi pe foc si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc, se lasa la racit un pic si se pune cate un ou pe rand. Dupa fiecare ou se amesteca foarte bine pana se incorporeaza totul. Cu o lingurita se pun pe tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.


Intre timp pregatim crema. Toate ingredientele pentru crema se pun intr-o cratita si se amesteca foarte bine. Apoi se pune cratita la foc mic si se amesteca continuu pentru a se ingrosa dar si pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am luat de pe foc am pus si fulgii de ciocolata.


Apoi se lasa gogoselele sa se raceasca un pic, dupa care eu am facut o mica incizie in fiecare cu un cutitas si le-am umplut cu crema pregatita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

silvia1 1

18.04.2013, 17:25

Yamyyy. Imi plac la nebunieeee

Alina26 1

18.04.2013, 17:34

mini...mijlocii.....sau mari.....sunt super bune...!!!!si eu vreo doua1!!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:26

Super bune..Imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme