Fursecuri cu unt si fructe glazurate

de amalia01 in Prajituri, 9 Ian 2015 | 3465 vizualizari

 

Imi doream de mult sa fac fursecuri din acelea spritate. Am cautat o vreme si, pana la urma, am gasit reteta perfecta, pe bucataras.ro. Acum, sa nu credeti ca imaginatia mea s-a lasat mult impinsa de la spate...Nuuuuuuuuuuuu! Mi-am pus amprenta si pe acea reteta...numai ca am avut parte de o surpriza: mi se descarcase aparatul foto si am ramas cu o singura fotografie din timpul prepararii aluatului!

 

INGREDIENTE

A. Pentru aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

B. Pentru ornat:

  • zmeura
  • ananas din conserva
  • glazura duo de ciocolata

C . Glazura de ciocolata duo

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt si fructe glazurate:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in forma de bezea, in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se dau la cuptor, la temperatura moderata pentru cca 25 de minute, pana cand devin aurii. Le scoatem pe o planseta si asezam pe fiecare cate o feliuta de ananas si boabe de zmeura.

Apoi preparam glazura: pe baie de aburi asezam ciocolata alba rupta in bucati si frisca. Amestecam pana la lichefiere, dar incet si apoi adaugam ciocolata cu lapte, amestecand cu grija ca sa nu se amestece, astfel incat sa ramana in 2 culori. Poate parea complicat , dar merge. Iei glazura si o torni cu lingurita pe fiecare fursec in parte. Trebuie sa te misti repede, dar efectul este pe masura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si fructe glazurate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata