Fursecuri cu unt si fructe glazurate

de amalia01 in Prajituri, 9 Ian 2015 | 840 vizualizari

 

Imi doream de mult sa fac fursecuri din acelea spritate. Am cautat o vreme si, pana la urma, am gasit reteta perfecta, pe bucataras.ro. Acum, sa nu credeti ca imaginatia mea s-a lasat mult impinsa de la spate...Nuuuuuuuuuuuu! Mi-am pus amprenta si pe acea reteta...numai ca am avut parte de o surpriza: mi se descarcase aparatul foto si am ramas cu o singura fotografie din timpul prepararii aluatului!

 

INGREDIENTE

A. Pentru aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

B. Pentru ornat:

  • zmeura
  • ananas din conserva
  • glazura duo de ciocolata

C . Glazura de ciocolata duo

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt si fructe glazurate:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in forma de bezea, in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se dau la cuptor, la temperatura moderata pentru cca 25 de minute, pana cand devin aurii. Le scoatem pe o planseta si asezam pe fiecare cate o feliuta de ananas si boabe de zmeura.


Apoi preparam glazura: pe baie de aburi asezam ciocolata alba rupta in bucati si frisca. Amestecam pana la lichefiere, dar incet si apoi adaugam ciocolata cu lapte, amestecand cu grija ca sa nu se amestece, astfel incat sa ramana in 2 culori. Poate parea complicat , dar merge. Iei glazura si o torni cu lingurita pe fiecare fursec in parte. Trebuie sa te misti repede, dar efectul este pe masura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si fructe glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Xandrinne 1

10.01.2015, 08:45

dantes 1

10.01.2015, 10:57

Delicioase!

elucubratiiculinare 1

10.01.2015, 18:01

ce dragalase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca