Fursecuri cu vinete si Cheddar

de mihaelar63 in Mancare copii, 18 Iul 2019 | 1790 vizualizari

 

 Daca avem copii la masa incercam sa facem mancarea cat mai atractiva. Am dorit vinete pane dar preparate mai sanatos si prezentate mai atractiv . M-am gandit ce-ar fi sa semene cu fursecuri ? Bine, bine -dar crema unde este ? Cateva bucatele de branza cheddar de o frumoasa culoare asteptau sa-si gaseasca intrebuintarea. Deci: ,, Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata lunguiata mare
  • 1 ou
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri pesmet
  • 150 gr branza Cheddar
  • pudra usturoi
  • piper negru brazilian macinat
  • oregano uscat
  • oregano verde
  • ulei infuzat cu oregano
  • sare roz de Himalaya
  • rosii cherry la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu vinete si Cheddar:

  1. Vanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata.
  2. Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime .
  3. In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se potriveasca la suprapunere].
  4. Se condimenteaza rondelele cu sare , piper , oregano uscat  si pudra de usturoi .
  5. Jumatate de rondele se gauresc cu ajutorul unui paharel de sticla .
  6. Se dau bucatile vinete prin faina alba , ou batut cu sare si la sfarsit prin pesmet .
  7. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt , tot in ordine sa nu se incurce suprapunerea - nu arata bine de marimi diferite .
  8. Se pulverizeaza peste vinetele impanate ulei infuzat cu oregano .
  9. Se da tava la cuptor 20 minute , pana vinetele incep sa se rumeneasca .
  10. Cand rondelele sunt rumene se aseaza peste fiecare rondea  cate una gaurita .
  11. In mijloc se aseaza bucatele de branza Cheddar si se da la cuptor cateva minute pana cand branza se topeste .
  12. Decorati cu frunzulite proaspete de oregano si srviti impreuna cu rosii cherry .

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru asezonare ingredientele preferate .

2

Rondelele de vinete se pot praji in ulei daca doriti .

3

Am obtinut rondele de vinete crocante in exterior si dublu cremoase . Adica vinetele erau ca si crema in interior + crema obtinuta prin topirea branzei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu vinete si Cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Terci de ovaz cu cacao si banane