Fursecuri de vanilie cu gem de caise

de T I M E A in Dulciuri, 19 Dec 2012 | 4373 vizualizari

 

Din categoria fursecurilor delicioase ce se pot face pentru Craciun, sunt si aceste fursecuri dragalase, fragede si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1/2 borcan gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de vanilie cu gem de caise:

Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina.


Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.


Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider timp de o ora.


Scoatem din frigider si lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.


Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam floricele si stelute.


Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.


Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.


Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem de caise si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. Umplem si gaura cu gem.


La final presaram deasupra fursecurilor zahar pudra.


Mie mi-au iesit 60 de fursecuri deci suprapuse 30.


Pastram fursecurile in cutie metalica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de vanilie cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Ubulika 1

23.12.2012, 22:41

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:43

De când tot vreau să fac...

Krystyan Trendy 1

20.12.2013, 20:19

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu ciocolata