Fursecuri de vanilie cu gem de caise

de T I M E A in Dulciuri, 19 Dec 2012 | 8700 vizualizari

 

Din categoria fursecurilor delicioase ce se pot face pentru Craciun, sunt si aceste fursecuri dragalase, fragede si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1/2 borcan gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de vanilie cu gem de caise:

Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina.

Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam floricele si stelute.

Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.

Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.

Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem de caise si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. Umplem si gaura cu gem.

La final presaram deasupra fursecurilor zahar pudra. 

Mie mi-au iesit 60 de fursecuri deci suprapuse 30.

Pastram fursecurile in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de vanilie cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piscoturi sau ''oasele lui Dino''