Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

de simo_brkic in Dulciuri, 28 Apr 2012 | 40267 vizualizari

 

Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)

 

INGREDIENTE

  • 50 g miere
  • 5 g gelatina in foi
  • 30 g apa
  • aproximativ 500 g zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa ):

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;


Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.


Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.


Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)


astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi

 

TIPS-URI

1

Atentie cand topim mierea cu apa si gelatina nu trebuie sa lasam sa fiarba,daca a fiert nu mai este buna

2

Pasta de zahar e ideala atunci cand nu mai lipeste pe maini; compozitia si cand atingando cu degetele lasa "impronta" ;)

3

Odata obtinuta putem colora folosind culori alimentare in gel sau praf

4

Se poate pastra maxim 2 luni la loc racoros si intuneric,in pungi inchise bine si puse intr un vas ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:00

dar nu se fierbe!se incalzeste putin doar xD

mady90 1

05.03.2015, 10:08

La Mod de preparare ai scris zahar tos! ...

TatianaTatiana 1

02.06.2018, 01:49

Pai ori e zahar pudra ori e zahar tos.Decide-te!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de menta