Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

de simo_brkic in Dulciuri, 28 Apr 2012 | 50926 vizualizari

 

Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)

 

INGREDIENTE

  • 50 g miere
  • 5 g gelatina in foi
  • 30 g apa
  • aproximativ 500 g zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa ):

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;

Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.

Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.

Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)

astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi

TIPS-URI

1

Atentie cand topim mierea cu apa si gelatina nu trebuie sa lasam sa fiarba,daca a fiert nu mai este buna

2

Pasta de zahar e ideala atunci cand nu mai lipeste pe maini; compozitia si cand atingando cu degetele lasa "impronta" ;)

3

Odata obtinuta putem colora folosind culori alimentare in gel sau praf

4

Se poate pastra maxim 2 luni la loc racoros si intuneric,in pungi inchise bine si puse intr un vas ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:00

dar nu se fierbe!se incalzeste putin doar xD

mady90 1

05.03.2015, 10:08

La Mod de preparare ai scris zahar tos! ...

TatianaTatiana 1

02.06.2018, 01:49

Pai ori e zahar pudra ori e zahar tos.Decide-te!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de zahar