Fursecuri fine cu nuci

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Noi 2010 | 12554 vizualizari

 

Foarte fine si bune, dar prea putine :). Data viitoare voi dubla cantitatile :))) Multumesc Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 80g zahar
  • 1 ou mare (separat galbenusul de albus)
  • esenta de vanilie
  • 140 - 150 g faina (eu am pus 140g)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 varf de cutit praf de copt
  • 100 g nuci prajite putin si tocate marisor (se pot folosi si alune, migdale)
  • Gem de visine, rahat, bucatele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine.

Se bate albusul pana se spumeaza putin.

Din aluat se formeaza bilute care se tavalesc prin albus, iar apoi prin nuca taiata marisor.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul se face o adancitura n mijlocul fiecarei bilute. In adancitura formata se pune putin gem de visine  (eu am ppus dulceata de pere de iarna) sau rahat.

Se preancalzeste cuptorul la 177 garde si se coc fursecurile 15 minute.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata