Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

de laura_n in Dulciuri, 14 Aug 2015 | 1883 vizualizari

 

Big yuum, atat va spun!

 

INGREDIENTE

  • - 150 g unt de casa
  • - 250 g faina
  • - 1 praf sare
  • - 80 g zahar cu melasa
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • - 2 linguri lapte dulce
  • - 1 ou
  • - 1 lg rom
  • - 100 g nuca tocata grosier
  • - 170 g zahar brut + 30 gr zahar cu melasa
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 1 lingura mare cu mascarpone
  • - 2 linguri cacao pt glazura
  • - 1 lg.ulei floarea soarelui
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel:

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia.


Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipcios, maleabil. Il dam la rece, in frigider, timp in care pregatim caramelul.


Intr-un vas, preferabil mai gros, punem zaharul brut si pe cel cu melasa. Nu amestecam, lasam sa se topeasca. Abia cand se lichefiaza, putem amesteca usor, Atentie, lasam focul mic pentru a nu arde zaharul prea mult. Dupa ce s-a topit, adaugam untul si laptele si amestecam pana se incorporeaza si devine omogen. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam o lingura plina cu mascarpone si omogenizam. Dam la rece.


Tocam nuca grosier, presaram un praf de sare si o punem in cuptor la copt. O lasam un minut, oricum se va coace cand punem fursecurile.


Scoatem aluatul din frigider. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cate o portie din aluat, formam o biluta si o presam cat sa ii facem un locas. Acolo se vor umple cu caramel. Dupa ce am format toate fursecurile, le dam prin albus, apoi prin nuca tocata si le asezam in tava. Eu am facut si cativa biscuiti. Dam la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu caramel. Oprim 2-3 linguri de caramel, adaugam cacao, 1 lingura ulei si amestecam pe foc cateva minute, cat sa se lege o glazura. Lasam un pic sa se raceasca, apoi glazuram fursecurile umplute. Nuca prajita, cacaoa si caramelul fac din aceste fursecuri niste nebunii, pur si simplu niste nebunii.

 

TIPS-URI

1

sursa de inspiratie http://www.dawnsrecipes.com/chocolate-caramel-thumbprint-cookies-2693.htm

2

in loc de caramel, puteti topi cateva caramele cu un pic de smantana lichida, dulce.

3

zaharul cu melasa este grozav in combinatii cu nuca, cacao, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

15.08.2015, 09:08

Rocsi 1

15.08.2015, 10:44

Super, super deliciosi trebuie sa fie

Andra_Constantinescu 1

15.08.2015, 22:16

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si gem de post