Panna Cotta cu sirop de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 2 Aug 2013 | 6640 vizualizari

 

Va garantez ca este un preparat usor de facut, potrivit pentru zilele calduroase de vara - pentru ca este rece - si are o textura extraordinara! Trebuie sa-l incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida;
  • 90 ml. lapte dulce;
  • 100 gr. zahar;
  • 1 plic gelatina (10 grame);
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 2 linguri sirop gros de visine (de preferat facut in casa);
  • 1 pliculet (2 gr.) cafea solubila (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sirop de visine:

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte.


Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega gelatina.


Oprim focul si turnam amestecul in castronele de sticla umezite cu putina apa rece sau in forme de silicon.


Eu am amestecam 250 ml. din aceasta compozitie cu pliculetul de cafea solubila si am facut si cateva portii de panna cotta cu cafea.


Lasam la frigider minim 3 ore, scoatem din forme panna cotta si servim adaugand deasupra sirop de visine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

alilianaa 1

02.08.2013, 21:55

tare bun..

Patricia Iordache 1

03.08.2013, 09:23

Fetelor, e asa simplu de facut si asa gustoasa!Multumesc!

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:09

ce inimioara frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure