Fursecuri fragede de post

de deyutzky in Dulciuri, 7 Mar 2015 | 6835 vizualizari

 

Pornind de la o reteta a Timeei, am pregatit aceste minunatii in varianta de post. Multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru 25-30 fursecuri(50-60 jumatati):
  • 250 g margarina (Rama am folosit eu)
  • 4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte de soia
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 350-400 g faina
  • gem de care va place (eu am folosit de fructe de padure)
  • zahar pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie.


Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi il punem in frigider pentru inca 30 de minute.


Il scoatem din frigider si il intindem intr-o foaie subtire pe masa infainata.


Decupam cu formele dorite. Trebuie sa aveti 2 forme de marimi diferite. Aveti grija ca numarul fursecurilor intregi sa fie egal cu cel al jumatatilor(decupate in interior).


Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-12 minute.


Le lasam la racit, apoi le lipim doua cate doua cu gemul preferat


La final le pudram cu zaharul pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Carmen 1

29.03.2015, 17:03

intersant

IuP 1

02.12.2017, 13:12

Sunt foarte bune și ușor de făcut.

claudiaO 1

22.11.2019, 13:39

minunate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca