Fursecuri Fulgi de nea

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2016 | 6800 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.
Li se zice "Kosmakronen" pe aici sau macarons cu nuca de cocos. E un dulce care se face mereu de Craciun in Thuringia, alaturi de Vanillekipferl (cornulete cu vanilie si migdale) si Stollen (cozonacul cu fructe uscate).

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar (pudra)
  • 200 g nuca de cocos (fulgi)
  • un praf de sare
  • oblaten (foi de napolitana rotunde)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Fulgi de nea:

Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste.

Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam nuca de cocos adaugand-o pe rand in 4 transe si amestecand usor de jos in sus. 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putem sa asezam oblaten sau daca nu aveti faceti fara, nu e nici o problema. Cu ajutorul unei lingurite asezam compozitia in tava formand fursecurile. Putem de asemenea sa ne folosim de un pos.

Dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15-18 minute, pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt,lasam putin sa se raceasca, apoi le scoatem din tava, mai ales daca le asezati direct pe hartia de copt nu le luati imediat din tava fierbinti, dar nici nu le lasati sa se raceasca complet pentru ca raman lipite. 

Sunt foarte dulci si usoare, si de facut si de mancat. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti topi o ciocolata pe aburi si sa scufundati fursecurile de jumatate in ciocolata sau numai baza lor si apoi le puneti pe o hartie pergament pana se intareste ciocolata. Sau puteti pune ciocolata intr-un pos si sa le spritati deasupra cu ciocolata.

2

se mai pot adauga in compozitie fulgi de ciocolata neagra din comert sau midgale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune