Fursecuri Fulgi de nea

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2016 | 946 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.
Li se zice "Kosmakronen" pe aici sau macarons cu nuca de cocos. E un dulce care se face mereu de Craciun in Thuringia, alaturi de Vanillekipferl (cornulete cu vanilie si migdale) si Stollen (cozonacul cu fructe uscate).

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar (pudra)
  • 200 g nuca de cocos (fulgi)
  • un praf de sare
  • oblaten (foi de napolitana rotunde)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Fulgi de nea:

Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste.


Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam nuca de cocos adaugand-o pe rand in 4 transe si amestecand usor de jos in sus.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putem sa asezam oblaten sau daca nu aveti faceti fara, nu e nici o problema. Cu ajutorul unei lingurite asezam compozitia in tava formand fursecurile. Putem de asemenea sa ne folosim de un pos.


Dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15-18 minute, pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt,lasam putin sa se raceasca, apoi le scoatem din tava, mai ales daca le asezati direct pe hartia de copt nu le luati imediat din tava fierbinti, dar nici nu le lasati sa se raceasca complet pentru ca raman lipite.


Sunt foarte dulci si usoare, si de facut si de mancat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti topi o ciocolata pe aburi si sa scufundati fursecurile de jumatate in ciocolata sau numai baza lor si apoi le puneti pe o hartie pergament pana se intareste ciocolata. Sau puteti pune ciocolata intr-un pos si sa le spritati deasupra cu ciocolata.

2

se mai pot adauga in compozitie fulgi de ciocolata neagra din comert sau midgale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Corinuta 1

27.12.2016, 13:35

diaconta 1

29.12.2016, 20:55

ce pufosenii

ancutsa 1

01.02.2017, 21:13

Ce pufoase si frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate de ovaz